Docenten van 'Hoe word je rijk?'
De docenten van 'Hoe word je rijk?' zijn schuldhulpverleners, politieagenten, budgetcoaches en peer educators. Allemaal mensen met praktijkkennis en ervaring die precies weten hoe ze jongeren kunnen bereiken.
Redouan
Redouan Aitouarg werkt graag met jongeren. Hij is docent economie en weet als geen ander hoe je jongeren bewust kunt maken van hun financiële keuzes.
Annemieke
Annemieke geeft al jaren les voor het project ‘Hoe word je rijk?’ en heeft daar nu veel ervaring in. Met haar aanstekelijke enthousiasme neemt ze deze doelgroep geweldig mee in haar les. Daarnaast is ze een fanatieke sportinstructrice en is ze orthomoleculair voedingsdeskundige.
Kashif
Kashif werkt met jongeren. Als trainer, museumdocent, educator. Kashif mocht zelfs een keer een debat leiden In Washington tussen jongeren en politici uit alle windstreken. Zijn passie is overdragen. Als docent voor Hoe word je rijk? helpt hij met het bouwen aan hun toekomst…
Bianca
Bianca geeft al jaren les voor het project ‘Hoe word je rijk?’. Als budgetcoach begeleidt ze verschillende doelgroepen om (weer) uit te komen met hun inkomen. Ze is budgetcoach met extra aandacht voor jongeren.
Nicole
Nicole is in haar dagelijks leven bewindvoerder. Ze is dus dagelijks bezig met het regelen van financiën. Daarnaast is zij ‘Hoe word je rijk?-docent. Zij wil zich graag voor deze doelgroep inzetten om ervoor te zorgen dat jongeren goed met hun geld kunnen omgaan en om ze te behoeden voor schulden.
Priscilla
Als maatschappelijk werker die met jongeren werkt hoort Priscilla veel verhalen over financiën en vooral de stress en zorgen die hiermee gepaard gaan. Door preventief les te geven probeert ze de jongeren bewuster te maken van keuzes die zij maken en nog zullen maken in de toekomst. Op weg naar een toekomst zonder financiële stress!
Omar
Omar werkt met veel plezier en passie als ambulante (jeugd)hulpverlener in Amsterdam. Tijdens zijn werk merkt hij hoe belangrijk het is om jongeren tijdig bewust te maken van de financiële aspecten van het leven.
Bindiya
Bindiya Mohabier-Panday is docent zorg en welzijn. Zorgen voor een ander begint met goed zorgen voor jezelf. Financiële zorgen horen hier niet bij en daar staat zij voor!
Gemma
Als teamleider jongerenschuldhulpverlening Amsterdam Noord, Zuid, Centrum, West, Nieuw-west, daklozenloket en interventieteam ziet Gemma dagelijks de schrijnende gevolgen van jongeren die in de schulden belanden. Als docent brengt ze de praktijkvoorbeelden voor de klas en ondersteunt ze bij de inhoud ontwikkeling van de lessen om leerlingen te wapenen tegen de destructieve kracht van de schuldindustrie.
Anouar
Anouar is acteur, maker en docent. Hij werkt al jaren met jongeren als theaterdocent en coach. Jongeren helpen en begeleiden op het gebied van financiën en schulden vindt hij erg waardevol.
Peter
Peter Neuhaus werkt bij Pantar als Teamleider en hij begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en doet dit nu al 10 jaar. Peter vindt het heel erg belangrijk om mensen iets te leren en doet dat met veel plezier
Gerzon
Gerzon Soenarto is onze peer educator. Hij weet zelf hoe het is om in de schulden te zitten en kan jongeren daar alles over vertellen.
Melvin
Melvin is ook peer educator. Hij vertelt zijn verhaal over zijn eigen schulden om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van (verkeerd) omgaan met geld.